Тобі Стівенс


Тобі Стівенс (англ. Toby Stephens; нар. 21 квітня 1969, Лондон) — англійський актор, який здобув популярність завдяки ролі Густава Грейвза у фільмі «Помри, але не зараз» і капітана Флінта в серіалі «Чорні вітрила».

Біографія
Тобі Стівенс народився в Лондоні, в сім’ї знаменитих британських акторів Меггі Сміт і Роберта Стівенса. У нього є старший брат Кріс Ларкін, теж актор, але менш відомий.
Навчався в підготовчій школі в Елдро, недалеко від Шеклфорд, графство Суррей, потім в Сіфордском коледжі, Західний Суссекс. Навчався в Лондонській академії музичних і драматичних мистецтв. Кінокар’єра Стівенса почалася з ролі Отелло в фільмі «Орландо» в 1992 році. Потім він регулярно з’являвся в різних телевізійних проектах, а також на театральній сцені.
Сьогодні він не такий популярний за кордоном, як англійці на кшталт Коліна Ферта або Г’ю Гранта, але у себе на батьківщині він улюбленець глядачів.
Стівенс — улюблений актор BBC, він з’являється в багатьох серіалах компанії. Найбільш відомі з них — «Шпигуни з Кембриджу» про знамениту Кембриджську п’ятірку і «Джейн Ейр» (2006), екранізації однойменного роману Шарлотти Бронте.

Джерело: Wikipedia на умовах Creative Commons Attribution CC-BY-SA 4.0

Тобі Стівенс

Дивитись УкраїнськоюФільмографія
Загублені у космосі (2018) John Robinson
Шлях (2016) Tony Blair
13 годин: Таємні воїни Бенгазі (2016) Glen «Bub» Doherty
And Then There Were None (2015) Dr. Edward Armstrong
In Vitro (2015) режисер, сценарист
Чорні вітрила (2014) Captain Flint
Приватні життя (2013) Elyot Chase
Повір (2013) Dr. Farquar
The Machine (2013) Vincent McCarthy

Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.